Okay. Niet doorvertellen, hè?  Tijdens de laatste Bars®- Class – ik was net lekker de Clearing Statement aan het uitleggen –  schoot het door mijn hoofd: “Jesus, ben ik hier niet TOTALE ONZIN aan het vertellen??” En even later kreeg ik antwoord van mezelf:  “Exact Judika, je bent hier werkelijk TOTALE ONZIN aan het vertellen”. Gênant. Schokkend! Ik keek de deelnemers aan, maar gelukkig hadden zij mijn gedachtes niet gehoord. Dus ik ging dapper door. Even later, het koppel was nu voor het eerst een sessie aan elkaar aan het geven, las ik de clearings voor, die traditioneel door de facilitator worden uitgesproken voor wie de Bars® aan het leren is. En deze keer hield ik het écht niet. Ik schoot hysterisch in de lach: “Hemel, dit is echt zo een kolder!!” ” Moet je die zinnen horen! Die kloppen qua grammatica al niet, laat staan dat je de inhoud ervan enigszins kan volgen!”

Ik gierde het uit van het lachen, en zij gelukkig mèt mij. Het was bevrijdend om te kunnen schuddebuiken over wat wij met onze hoofden in de verste verte niet konden behappen.

Goodness ja. Access is een uitdaging voor wie er een ontwikkeld intellect op na houdt.

Mijn grote teen is ook DIVINE, toch?

Overigens. Bij deze wil ik even een lans breken voor ons getergd intellect. Ik ben namelijk echt geen fan van al die leuzen dat je ‘je hart maar het heft in handen moet geven’, dat je van dat ‘idiote hoofd’ af moet zien te komen, dat maar ongevraagd ‘overall tussenzit’. Weet je, als ALLES goddelijk is, inclusief mijn infantielste en meest onrechtvaardige gevoelens, inclusief mijn discutabele fysieke verschijning met beenlengte-verschil, honderd moederplekjes en een open beet waar de tandartsen van in de lach schieten als ik tijdens controle voor het eerst mijn mond open doe (echt gebeurt, hoor!), als mijn stemmingswisselingen, mijn hang naar neurotische orde als het gaat om het plaatsen van de glazen in de kast, mijn te dikke grote teen én mijn niet te bevredigende behoefte naar rijstwafels met kaas, mayo en veldsla (die van de appie, drie keer in ijswater gewassen kant en klaar afgepakt per 150 gr), bon, als dat ALLES GODDELIJK is (want dat is het, voor minder teken ik niet!) dan kan het toch niet zo zijn, dat mijn HOOFD als enige niet mee mag doen in die alles omarmende DIVINE LOVE???

En, hand op het hart (..) zou jij over de brug van een diep ravijn willen lopen, waarvan je weet dat de lengte hoogte, en draagkracht DOOR HET HART  van de bouwers is berekend?

Of zou je in een huis willenwonen, waarvan je vermoed dat de drie verdiepingen inclusief trappenhuis door het HART van de ingenieurs is ontworpen?

Of zou je een stekker van je haardroger in een stopcontact stoppen, waarvan je weet dat de elektriciën bij de installatie  MET ZIJN HART over de maximale voltage na had GEVOELD?

Nee nee, naar mijn mening is ons arme hoofd zwaar ondergewaardeerd sinds het zo hip is, om je in dagenlange retraites erop te concentreren om het ZO MIN MOGELIJK SERIEUS te nemen.

Goddelijke Onzin

Maar.

Zo veel als hij kán – EEN ding kan hij toch níet. (Is de mind eigelijk een HIJ of een ZIJ?)

Hij kan NIET bedenken wat hij nog NIET KAN BEDENKEN.

Hij kan niet bedenken wat hij nog NIET KENT.

En het hele eieren eten van ECHTE verandering, van ECHTE transformatie is, dat je in een (innerlijke) ruimte terechtkomt, die nog geen definities HEEFT!

Dat maakt het zo ongeloolijk de moeite waard, en dát maakt het aan de andere kant op momenten zo griezelig.

En om die reden moet je soms, juist als je hoofd met de beste bedoelingen tegen je schreeuwt, dat je nu ECHT op moet houden, dat het NU tijd is om om te draaien en weer verstandig te doen, en dat je niet zo ONGELOOFLIJKE ONZIN moet kopen (of ver-kopen), hem berustend over zijn ijverige bol aaien en DOORGAAN.

Omdat je anders ALTIJD  blijft waar je bent, op bekend terrein, zij het, in  gevarieerde vorm. Maar niet WEZENLIJK anders.  En dat WEZENLIJK andere is eigenlijk pas echt interessant.

Ik ben daarom ook klaar met alle zelfonderzoek, psychologische zelfreflectie, het eindeloze zoeken en vinden van verklaringen voor dít storende patroon of dát kwellende probleem. Ik heb namelijk ontdekt dat ik de mogelijkheid heb om EEN ANDERE RUIMTE TE BETREDEN, waarin bepaalde problematieken helemaal niet existent zijn! Omdat het kader voor hun bestaan uiteen is gevallen. Wij noemen dit in spirit-land een SHIFT.

Durf jij de GEKTE aan?

Dat opzoeken van, en ‘ het shiften naar’ een nieuwe ruimte heeft echt mijn hele passie. Hoe kom je daar, hoe blijf je daar, wat is ervoor nodig om de oude realiteit voorgoed achter je te laten? Ik studeer hier op, ik experimenteer hiermee, en het is het soort werk dat ik met jou als deelnemer van mijn trainingen het aller-aller-liefst doe.

Hoe open sta je, om dit avontuur aan te gaan?

Hoe okay is het voor jou, om te worden wat volgens jouw ordelijke mind de definietie “GEK” verdiend?

Dit is eigenlijk, wat je nooit leest in een advertentie voor een Bars®-Class: Dat je echt hele gekke dingen gaat horen, en dat je niet moet hopen, iets van deze methode via je logica te begrijpen. Dat je daarentegen wordt blootgesteld aan verbale tools die zijn ONTWORPEN om je mind totaal te laten crashen. Om vervolgens toegang te krijgen tot war er BUITEN je logica om nog te beleven valt. En pas op – dat is overweldigend VEEL! En dat kan op momenten diep verwarrend zijn.

Maar poeh. Gelukkig heb je daar de Bars®. Die lekker buiten je hoofd om hun werk doen. Waarin je echt even je getergde hoofd tot rust kan brengen. Wellicht daarom het befaamde “instap-tool” van Access Consciousness.

Hoe ging het nou verder met mijn twee lieftallige cursisten, wil je misschien weten?

Welnu – later in de middag waren beiden verzonken in concentratie en helemaal ondergedompeld in wat ik noem het Bars®-effect. Pfffieuw. Was even bang geweest dat we in meligheid zouden blijven hangen. Dat ook de Bars® – alhoewel ruim honderd sessies in het verleden het tegenovergestelde bevestigden -verzonnen kolder zijn.

Verzonnen kolder…..

Als je hoofd dát tegen je zegt – dan weet je, dat je op het goede pad zit. Dat je kans maakt, een stap te zetten naar nieuw terrein, naar échte verandering, naar een nieuwe innerlijke ruimte en een nieuw bewustzijn.

Als je hoofd tegen je zegt dat je onzin koopt – dan LOOOOOOOP DOOOOOOORRRRRRR!!!!!

De volgende Bars®-Class vind plaats op zaterdag 7 april as.

Anmelden hiervoor kan NU

Wil je op de hoogte worden gehouden van mijn aanbod (sessies/trainingen), en de éérste zijn, die mijn blogs te lezen krijgt? Schrijf je dan hier in!