99% van onze gedachtes is níet van jou!

Dit statement van Access Consciousness – een methode waar ik graag mee werk, en waar ik veel goeds in heb ontdekt – doet mij dan toch mijn wenkbrauwen optrekken.

Want als 99% van al onze gedachtes en gevoelens niet van ons zijn, van wie zijn zij DAN?

In acht nemende dat deze ‘waarheid’ voor IEDEREEN geldt, niet alleen voor een paar uitverkorene discipelen van Access Consciousness? 

99% van ALLE gedachtes en gevoelens is van NIEMAND? Los rondzwervend in ons universum, zonder eigenaar of veroorzaker, hoe moet ik dat voor me zien? 

Apen in het park..

Ik lig – terwijl ik dit schrijf –  in het park bij mooiste zonneschijn, en om me heen wordt gewandeld, gezeten, gespeeld, gegeten door mijn medemensen.

Ik stel mij voor dat er 99% van hun houding, oordelen, gedachtes en emoties ineens van hen af vallen. Als rotte bladeren van een boom, als kleren van hun lijf misschien. 

Wat blijft er dan eigenlijk over? Kunnen zij zich nog wel zelf aansturen? Zijn het niet vooral de INSTINCTEN die overblijven? 99% van wat zij denken te zijn, valt weg en ik ben ineens omgeven door brullende aap-achtigen die alleen nog maar HANDELEN? 

Ach ja, te jammer, nu zit ik al weer te letterlijk en te logisch na te denken. Op basis van die 99% waar ik nou juist van af had willen komen. Maar gisteren…

Dr. Joshua David Stone

Bij het lezen van “The Soul Psychology” van Dr. Joshua David Stone had ik een inzicht met betrekking tot bovengenoemde ‘waarheid’, die ik voorál met jullie had willen delen. Soms moet je het via een andere weg nog weer even horen, om een bekend kwartje nóg dieper te laten vallen.

Hij legt in zijn boek (dat ondanks dat het al dertig jaar geleden is geschreven, volgens mij nog veel te bieden heeft voor onze spirituele groei) het creatieproces nog eens uit van ons ‘valse’ zelf. Vals, omdat het ons afscheiding van onze goddelijkheid voorspiegelt, en ons in de illusie houdt, dat wij minder zijn (en ook minder WAARD) zijn dan dat, waar wij om te beginnen uit zijn ontstaan – BEWUSTZIJN, ZIJN, GOD (ik gebruik zelf graag de term “LICHTHEID”).

En ook hij benadrukt de rol, die onze gedachtes in dit creatieproces spelen.

Hoe wij onze realiteit bij elkaar timmeren op basis van ons zelfbeeld, dat dan weer is opgebouwd uit …… ..juist! De 99% onwaarheden, aannames, interpretaties, gedachtes conclusies die ik in de terminologie van Acces Consciousness weer tegenkom.

Hoe al deze aannames, gedachtes ect. op hun beurt weer ons EMOTIONEEL LICHAAM (dat in de leer van Eckart Tolle veel aandacht krijgt) creëren en voeden, en hoe al dit HET grote blok vormt tussen ons en dat, wat wij EIGENLIJK in essentie zijn – Goddelijk Bewustzijn, Zijn, God, Lichtheid. 

Als het zo zit als hij zegt (en ik laat even buiten beschouwing dat er ik-weet-niet-hoeveel spirituele leraren en leermethodes zijn, die in nét andere bewoordingen soortgelijks zeggen), dan verklaart dat in ieder geval, waarom het zo verdomd goed voelt, om beperkende gedachtes over jezelf en anderen los te laten:

Spirituele Kaasboer

Met iedere ‘valse’ gedachte verwijder jij als een spirituele kaasboer met zijn schaafmes een laagje tussen jou en het GODDELIJKE. Tussen jou en jouw “IK-BEN-presentie”.

En met het ontmaskeren en deleten (ont-creëren) van iedere ‘valse’ gedachte-creatie kom je inderdaad dichter bij jouw eigen ‘LICHTHEID’ – en dat voelt derhalve dan ook …..LICHT!

Wat ik mooi vind is, dat zowel “Lichtwerkers” als beoefenaars van Access Consciousness (en ik tel mezelf tot beiden, voor zover er überhaupt een scheiding is – wel gescheiden fb-groepen in ieder geval :)) met dezelfde processen bezig zijn, en dezelfde basisprincipes hanteren.

Het werken aan je mindset, controle krijgen op de kwaliteit van de gedachtes, het ‘je ontdoen en ontmaskeren van alle gedachte die negatief zijn, zijn fases in jouw proces naar meer lichtheid, die jij niet over KAN slaan. En net zo min kan je ze overslaan als je op weg bent naar een moeitelozer leven, naar meer keuzevrijheid, naar manifestatie van waar jij naar verlangt in je leven.

Er is geen weg omheen…

Dus ja, wha to say…. wanneer ga JIJ beginnen? Of ben je al lang begonnen? En welke methode kies jij? Welke leer? Waakzaamheid is al een hele goeie. Letten op wat je denkt. Daarvoor heb je nog geen cursus nodig.

Maar hoe zit het met de diep ingesleten gedachtepatronen die zich al lang in jouw energetisch lichaam hebben genesteld als nep-waarheid, en van daaruit jouw onderbewustzijn – en daarmee jouw realiteit – beïnvloeden en zelfs beheersen?

In Access Consciousness zijn er de Bars®,  die op een diep niveau bijdragen aan ons proces van loslaten van belemmerende gedachtes en overtuigingen. Het ontvangen van één of meerdere sessies zet vaak al opmerkelijke veranderingsprocessen in gang. Jij kan ook zelf leren om de Bars® te geven. Binnen één trainingsdag heb je de basis ervan begrepen en kan en mag je dit tool toepassen. Als je je voelt aangetrokken tot deze methode dan aarzel niet, maar ga ervoor. Meld je aan, boek een sessie of volg een traininggsdag.  Het is laagdrempelig, zijn investering meer dan waard en Access heeft jou vervolgens nog een hele hoop  meer te bieden aan tools, workshops, classes. Als het níet resoneert, doe dan wat anders. Het maakt niet uit. Er zijn zoveel wegen naar je eigen lichtheid als dat er wegen naar Rome zijn. Maar doe íets.

..en er valt niets te verliezen.

Want als je dit artikel hebt gelezen tot hier, dan ben je geïnteresseerd om verandering aan te brengen in hoe jij jezelf ziet en ervaart, en hoe het leven zich nu aan jou presenteert.

Dan wens ook jíj vurig meer contact met die goddelijke vonk, waar je zo nu en dan per toeval al contact mee hebt. Dan brandt ook in jóuw het verlangen naar het bereiken van meer LICHTHEID, omdat jij vanuit een dieper inner weten VOELT, dat het eigenlijk dichtbij is. 

Correct me if I’m wrong:)!

Liefs,

good spirits,

en graag tot ziens / horens / lezens

Judika

 

Hoe kan ik jou helpen in jóuw proces naar meer lichtheid?

Je kan bij mij komen voor het ontvangen van een Bars®-sessie. 

Daarnaast kan je groepstrainingen bij me volgen, waarin ik naast de tools van Access Consiousness ook andere methodes inzet, zoals opstellingen (systemisch werk), lichaamswerk en krachtige communicatie-technieken.  Er is ook de mogelijkheid om een individueel coaching-traject met mij aan te gaan. In een 20 minuten durend Skype-gesprek kijk ik graag met jou, of dit is, wat voor jou zou werken. Stuur mij bij interesse graag een  email, dan plan ik een afspraak met jou in.

Wil je op de hoogte worden gehouden van mijn aanbod, sessies, trajecten en trainingen? 

Schrijf je dan hier in!